Om det uppstår en situation...

publicerat i
Ibland blir det inte riktigt som man har tänkt, ibland måste man ändra sina planer och då får man göra det bästa av situationen. Så länge situationen är hållbar får man vara tacksam, en hållbar situation är bättre än en ohållbar, så är det bara, för en ohållbar situation står man inte ut med, det hör man långa vägar...på ordet.
Om det uppstår en situation...Se till att lösa den och förvänta dig aldrig att någon annan ska lösa den åt dig.
 
Ett tips bara, för allas bästa!!
 
Jess

Ungefär som en trasmatta

publicerat i
Jag har känt ett tag nu att det här kommer inte att hålla, negativ stress är det mest ohälsosamma man kan drabbas av, förutom dålig mat och okänligt vatten då kanske,
av det blir man också ungefär matt som en trasmatta.
Det är otroligt frustrerande när man försöker tala om för någon att det här håller inte, det går inte, hör du vad jag säger, för någon som bara stoppar huvudet i sanden och kör på ändå och hoppas på det bästa.
Positivt stresspåslag däremot är hälsosamt...
Det är en jäkla skillnad på stress och stress.
Nu höll det inte längre, jag har tre månader kvar på mitt gamla jobb och jag vet inte hur jag ska orka. 
Jag har varit positiv länge nog nu och gett allt jag har (ja, kanske inte precis allt men väldigt mycket)
men om man inte får någonting tillbaka så går det till slut inte.
Sen undrar jag hur det är ställt när man lika gärna skulle kunna kopiera sin facebookstatus dag ut och dag in...Control C och Control V, ibland kanske man skulle kunna Deleata det man skrev för flera månader sedan och helt enkelt skriva något annat, som omväxling. 
Jag kanske överreagerar, i morgon är en annan dag...
 
Jess

Skriver så mycket så jag glömmer ju bort att skriva...

publicerat i
Jag skriver och skriver och skriver...men har ju glömt bort att skriva här de senaste dagarna.
Plötsligt har jag två heltidsjobb...
Visst är det konstigt?
Ibland har man inget jobb och ibland har man flera.
Snart ska jag ha bara ett jobb, jag jobbar för fullt för att kunna gå till ett enda jobb, det enda.
I höstas var jag helt inställd på att jag skulle bli brandman...och när jag var som mest säker, då dök det upp ett företag som var till salu, som inte gick att inte köpa...
Visst är det konstigt?
Jag väljer att tolka det som att det var meningen, jag kanske inte skulle rädda någon i samhällets tjänst, jag kanske skulle rädda mig själv och se till att göra det jag verkligen brinner för, nämligen att skriva.
Nu har jag verkligen fått chansen att styra mina dagar och vill jag använda dagen till något jag just då tycker är värdefullt så kan jag jobba på kvällen istället. Det känns som en ynnest, som en skänk från ovan, på riktigt alltså.
Men just för tillfället jobbar jag både på mitt gamla jobb och på mitt nya, men ambitionen är hög och den säger att snart, snart...
 
Med tacksamhet!!
Jess
 

Tandis

publicerat i
Idag var jag till tandis en sväng, håller på att fixa till mina tänder som blivit något...bortglömda. Både av mig själv och de som man faktiskt litar på ska ta hand om dem. Har man som jag skräck för tandvården, då blir det inte gärna att man beställer en tid självmant så att säga.
Sist jag var iväg, då kom jag inte därifrån förrän jag hade bestämt mig för att prova ut en bettskena...har ni inte sett en sån? Det är en genomskinlig sak i hårdplast, som gör att man ser ut och faktiskt tror att man ska in i boxningsringen, den gör också att man inte kan prata utan att läspa. Tur att jag inte pratar i sömnen så ofta, det skulle bli jobbigt för de som ska lyssna.
Fast jobbigare blir det förstås om jag ska gnissla tänder hela nätterna. Faktum är att jag har fått ett nytt uppvaknande varje morgon med hjälp av bettskenan. jag har inte ont i varken huvud, käkar, nacke eller axlar längre, eftersom jag inte kan bita ihop käkarna i ett stelkrampsliknande och öronskärande gnissel. Jag har provat några gånger att gnissla i vaket tillstånd, men det går inte...jag kan inte låta som mig själv i det här fallet.
Så, jag är evigt tacksam att jag blev rekommenderad att använda bettskena, ja, jag hade en för länge sen också, men den bet jag sönder, dålig kvalitet i plasten kanske på 90-talet.
Jag är mindre tacksam att man lämnade resten av tandvården åt slumpen och lät tänderna leva sitt eget liv. Som sagt, jag är inte av den sorten att jag självmant ringer och beställer tid i detta ärende, blir jag däremot kallad, då kommer jag, på stört, eftersom jag är uppfostrad på det viset.
Men jag fick aldrig någon kallelse, så till slut bytte jag klinik och skrev in mig på en annan. 
Om jag säger så här...Jag har aldrig känt att jag är i goda händer när det kommer till mina tänder, inte förrän nu. Helt otroligt, idag gick jag till tandis utan att ha en klump i magen och må illa flera timmar innan.
Jag gav tandsköterskan så mycket beröm så att hon blev smått generad. Jag tänker köpa en tårta nästa gång jag ska dit och tacka för vändningen som plötsligt uppstod. Helt oväntat, vid 42 års ålder är jag inte längre rädd för att gå till tandis.
Tack!!
 
Jess