Hösten är en tid när man inte har tid

publicerat i
Hösten är en fantastiskt fin, vacker och mysig tid på alla sätt och vis, gillar när mörkret faller framåt kvällen och man kan krypa in i sin vrå och tända ljus...Det kanske är därför jag upplever att jag inte hinner någonting på hösten, för att jag så gärna vill ha tid att mysa. Veckorna bara rinner iväg och jag hinner ingenting...fast egentligen hinner jag ju massor, förutom att mysa då. Det handlar så klart om prioriteringar...Jag är ju en sådan människa som vill få ut något av livet, på alla plan och i olika sammanhang. Så när jag nu sätter mig ner här på söndagkväll, en söndag som för övrigt varit en sån där latardag som jag också behöver för att överleva, funderandes över vad jag gjorde av veckan som gick, kommer jag fram till följande...
Jag har bakat en äppelkaka till hockeymötet, jag har sett 7 hockeymatcher varav i 5 var jag tidtagare i sekretariatet, kört 125 mil i en postbil och delat ut tusentals brev och andra försändelser till kunderna som bor mellan Glissjöberg och Kölosen (Kölosen ligger ca 5 km bortanför Sörvattnet, nästan vid Dalagränsen) Jag har köpt ett par jeans i storlek 38 som var alldeles för stora :) Hittat på en äppelkaka med sjukt lågt kolhydratinnehåll som blev sjukt god, ska dela med mig receptet här framöver (höst utan äppelkaka är obefintlig) jag har inte motionerat mer än det härliga yogapasset jag fick mig i torsdags, nästan en och en halv timmes yoga, helt underbart. Jag har druckit vin med en vän på krogen och lyssnat på fantastiskt skön musik under tiden, passade på att testa kombinationen pizzasallad och rödvin, blev sugen på något att tugga på och det fanns bara just pizzasallad, det var INTE gott...Huvva ligen som jag brukar säga. Jag har gett energimassage till några av mina fina kunder och jag har bokat in flera behandlingar framöver, jag har retat mig på vissa saker som retat mig,,,Jag har gått ner 1,2 kilo sedan förra veckan...68,4 visade vågen när jag tjuv-vägde mig i morse (jag tjuv-väger mig varje morgon fast jag egentligen inte vill, varför vet jag inte, brukar sällan göra saker som jag inte vill) Jag har varit på två hockeyträningar med Alex och sett barnens glädje på isen.
Ja, det var några av mina aktiviteter senaste veckan, det känns som att vecka 39 2012 läggs till handlingarna som ytterligare en händelserik vecka. Tacksam!
 
Jess
 

Lilldjävulen

publicerat i
Vissa dagar känner man hur lilldjävulen sitter på axeln redan från början och sprider dålig energi, redan använd energi på nåt sätt, som nån misslyckades med att använda liksom...Det ena efter det andra i ett jämt flöde...så pass att det blir påfyllt med jävelskap under hela dagen liksom, river ner saker, tappar saker, glömmer saker så jag tappar tid...Men det biter inte riktigt, jag andas, tänker på något som ger mig energi och får till slut tyst på den lille fan som ser till att hela dagen blir jävelskap, för den lille har inte tillräckligt mycke kraft att ta i med eftersom jag är starkare och jag tänker inte låta mig påverkas.
Så nu vet du det din lille fan...Ingen idé alltså!!
 
Dagen avslutades dessutom med ett långt och härligt yogapass, så nu är jag som ny igen...Underbart!!
 
Kram Jess

Snabb uppdatering...

publicerat i Allmänt;
Med två veckor kvar i utmaningen har jag gått ner 1,4 kg...70 gränsen verkar helt omöjlig att knäcka, men jag ger inte upp...Jag ger nästan aldrig upp. Har jag väl bestämt mig så blir det så...envis som en gammal get när jag sätter den sidan till...fast inte helt omöjlig att ha att göra med...Jag kan ge vika, om någon överbevisar mig...men inte i detta fall, i detta fall handlar det om vågens fantastiskt envisa sätt...ett sätt som jag helt enkelt vägrar acceptera. Det är jag som kommer att vinna...Hör du det din gamla get!!

PS: Vad vågen inte vet är att jag har krympt ändå, fast det inte syns på vikten...Haha!!

Jess

Kontraster som bara kan användas vid speciella tillfällen...

publicerat i
Det här är en dag där jag innerligt har haft tankarna hos någon jag inte känner...Jag har haft tankarna där de som bäst behövdes, från hjärtat i all hjärtlighet. Lilla Emma begravdes idag, lilla Emma som fick sätta livet till för buskörare...denna fantastiskt fina höstdag när luften var som klarast och solen sken som starkast som från "andra sidan" liksom...lite overkligt när man tänker efter...hur det kan vara så fint.
Jag tror "andra sidan" försöker kompensera förlusten...förlusten av en älskad dotter som nu "andra sidan" har tagit hand om, en dotter som kommer att återses... så småningom.
Samma dag ska min målvakt ta steget upp till A-lags-spel i Svegs IK Hockey, en stor händelse så klart, ja ni vet ju hur stort hockey är i vår familj.
En stor händelse och en lika stor kontrast till hur fort livet kan förändras...
Åter igen...
Skiljs aldrig som ovänner...Ingen vet när vi setts för sista gången.
 
Kram Jess
 
 

Det går neråt...

publicerat i
Sakta men säkert är jag på väg mot mitt mål...dock med ett steg fram och två tillbaka, men det går åt rätt håll. (Hade ju hellre rapporterat lördagens vikt som var 69,5 än dagens vikt som är 70,6.)
Ligger hemma i efterdyningarna av en migränattack idag...helt lam i hela kroppen. Vart fan kom den där migränen ifrån plötsligt?? Jag var inte beredd alls...onödigt på en söndag liksom när det inte går att få tag på migräntabletter. Jag har inte haft problem på så himla länge nu så jag har inte ens tänkt på att ha dem hemma.
Snart är jag på banan igen mer än nånsin...
Det kanske var nån mening att jag skulle däcka helt och få tid att tänka lite, jag har nämligen fått en sjukt bra idé.
 
Kom ihåg att det är stor skillnad på att ställa en fråga och ifrågasätta...
 
Tack för ordet!!
 
Jess

En tappad lust...

publicerat i
Det är otroligt hur andra människor kan påverka oss. Energitjuvar som helt hänsynslöst attackerar oss med sina klumpiga tilltag. Kör över oss som en hel jävla ångvält, i alla fall känns det så efteråt...man känner sig platt som en jävla pannkaksjävel...Man har ju dock lärt sig att man inte kommer att vara helt platt resten av livet, man har dock lärt sig att man kliver upp igen, borstar av sig lite och går vidare...men utan lust. Lusten fastnar liksom på marken och man måste skrapa upp den varsamt, sånt kan ta lite olika lång tid beroende på underlaget.
Jag är ingen slav under andras idiotiska sätt att vara...Jag är jag och det tänker jag vara, även om jag just nu har tappat lusten...HELT!! Men jag har snart skrapat ihop den igen, ser att den ligger där på golvet, hör till och med att den ropar på mig...HÄRLIGT!!
 
Jess

Filosofi...

publicerat i
Köpte mig en liten goding som jag ser fram emot
Konsten att leva innerligt
En bok som handlar om meningen med livet.
Så nu tänker jag ha filosofilektion minst en kvart om dagen.
Filosofi är en av de största nödvändigheterna...
 
 
Några rader ur boken
"Ty det stora är inte att vara det ena eller andra utan att vara sig själv
och det förmår varenda människa som vill det"
 
"Valet i sig är avgörande för personlighetens innehåll, genom valet fördjupas hon
och när hon inte väljer förtvinar hon"
 
Tänkvärda rader av filosofen
Sören Kierkegaard
Tack!!

En lycklig överraskning

publicerat i
Mannen som kan skriva texter som inte många kan och sätta musik till dem dessutom tog en paus för ett tag sedan och fick mig att börja tvivla. Jävlar, tänkte jag, nu är det kört...nu är det kört på riktigt, aldrig ska vi få höra något nytt av mästaren Ulf Lundell...
Den mannen har räddat mig ur många egendomliga och just då svåra situationer, många fantastiskt konstiga händelser, stora och små kriser och framförallt har han gett mig både styrka och glädje genom sin musik, eller framför allt texterna.
Jag har aldrig blivit så glad i min upptäckt att jag hade fel...Han har liksom vaknat igen och släppt en singel...
Är vi lyckliga nu, heter den och den går på repeat här just i detta nu.
En turné är i antågande också, men jag hittar ingen ort och inget datum som stämmer...Sånt kan få mig att bli frustrerad på riktigt...Åter igen hamnar jag i frågan...Har jag verkligen tid att bo i Sveg??
Jag börjar tvivla...
 
Tack för musiken!!
 
Kram Jess
 

Sandaler eller inte sandaler

publicerat i
Svårt att klä sig den här tiden på året... Man vill inte släppa taget om sommaren liksom, vill ha den kvar, så länge som möjligt. Termometern visar -0,8 men det blir ju varmare fram på dagen...Så jag kör sandaler minsann, utan strumpor...
Än finns det en gnutta sommarkänsla kvar och med facit i hand hade jag hellre haft sommaren framför mig än bakom mig.
 
Så länge jag har sandaler är det sommar...
 
Jess

11 september

publicerat i
Tänker tillbaka på terrorattacken 2001 när två flygplan kraschade rakt in i World Trade Center, jag var på jobbet och TV:n stod på i bakgrunden liksom. Jag blev lite fundersam på varför SVT visade actionfilm mitt på dagen, för jag var helt säker på att det var film jag såg. Tänkte inte så mycket mer på det förrän senare...när jag såg samma bild en gång till och en till...Det var ingen actionfilm jag sett, det var fruktansvärd verklighet, en verklighet som var så overklig att man inte visste hur man skulle tackla den. Man såg alla människor som hjälplöst skrek i vild förtvivlan och när tornen rasade med alla dessa människor, helt ofattbart...hade man inte tvivlat förr, så började man tvivla på vad som är meningen i denna stund. Helt oskyldiga människor föll offer förr terrorn, helt oskyldiga människor miste sina anhöriga, sina mammor och pappor, sina syskon, sina barn, helt oskyldiga miste livet denna hemska septemberdag.
 
Den 11 september skulle bli en märklig dag...Minnesbilderna från den hemska attacken sitter som berg, samtidigt som jag varje år gratulerar min käre far som har födelsedag denna dag. Min dotters f.d. styvmor fyller också år i dag, men hon finns inte med oss på jorden längre, så henne får vi gratulera via universum, eftersom universum når alla änglar.
 
Grattis pappa Frans, Grattis Tina där du befinner dig
och
Må Gud vara med alla som miste sina nära och kära för 11 år sedan på grund av ren idioti.
 
Kram Jess
 
 
 
 

Underbara råvaror

publicerat i
Jag bara älskar att laga maten från grunden, med fina råvaror utan tillsatser när jag ser vad jag lägger i grytan och jag vet vad jag stoppar i munnen, en härlig känsla. Jag älskar det lika mycket som jag avskyr halvfabrikat, processad mat praktiskt taget helt utan näring, en massa otäcka tillsatser och smaklöst så att hälften vore nog...och det värsta av allt är...Jag vet inte vad jag stoppar i munnen så det tar liksom emot. Visst har jag ätit Findus fiskpinnar, Mamma Scans köttbullar, Felix pyttipanna, frysta potatisbullar från Dafgård och fan och hans moster, de har säkert gjort sitt bästa, eller inte. Den maten är inte lagad från hjärtat, den maten är kommersiellt krafs. Så, den tiden är förbi kan man säga...borta...finns inte mer. Jag har fått "stoppaimunnenfobi", jag måste liksom veta vad jag stoppar i munnen, annars blir det återvändsgränd, vänligen gör omedelbart en U sväng, som tanten i GPS:n skulle ha sagt.
Fräscha, fina och underbara råvaror är en av mina rättigheter som jag tar mig, en rättighet som ingår i kategorin livskvalitet...Visst, det blir lite dyrare, men det blir fan så mycket godare och jag håller mig frisk och kry eftersom jag inte har köpt på mig och stoppat i mig en massa tillsatser som kroppen inte kan ta hand om.
Tål att tänkas på!!
Det ska vara gott att leva :)
 
Kram Jess

Upp å ner ner å upp...

publicerat i
Det här med viktnedgång kan vara en besvärlig och tålamodskrävande nöt. I går smygvägde jag mig och då stod vågen på 70,5...alltså -1,1 kg sedan utmaningen började för 4 veckor sedan, i morse hade den dock bestämt sig för att öka 0,5 kg (tror det är nåt fel på den där vågen)...undrar av vilken anledning?? Jag gör ungefär lika varje dag, det enda som varierar egentligen är mängden motion. Men det är inte bara för mig det är så här trögt, minst hälften av deltagarna i utmaningsgruppen har samma problem och egentligen är det ju inget problem, egentligen är det helt sunt att det tar tid att gå ner i vikt. Måtten minskar sakta men säkert i alla fall och styrkan ökar mer och mer för varje vecka. Det här blir bra i slutändan och även om jag inte kommer att hinna gå ner 5 kg under den här perioden så är jag en bra bit på väg mot målvikten. Jag har beställt mig ett par motivationsjeans i storlek 38 från
Visst är de fina?? ;)
 
I kväll ska jag prova zumba för första gången, kanske det kan råda bot på vikten ;)
 
Kramen
 

Sovmorgon...

publicerat i
Funderar över begreppet sovmorgon så här på söndagmorgon kl 05:30, när kroppen är spralligare än spralligast och ögonlocken tänker vägra att blunda. Varför är det aldrig så en måndagmorgon undrar jag?? Nää, då är det rena rama motsatsen...trötta ögon och seeeg kropp. Nästan alltid är det så i alla fall, man bara längtar efter sovmorgon och konstaterar att det kommer dröja 5 arbetsdagar innan nästa sovmorgonschans dyker upp. Chans ja, varför passar man inte på att ta den där efterlängtade sovmorgonen när man har chansen?? Jag börjar undra om jag någonsin kommer att ta den chansen mer över huvud taget...Det känns inte så. Hur svårt kan det vara att faktiskt ligga ner och försöka somna om?? Svårt som faan om ni frågar mig...och egentligen gör det ingenting just i dag, det är skönt att kliva upp tidigt och känna dagen vakna, i ensamhet och i lugn & ro...en slags sovmorgon faktiskt.
I morgon kommer jag att ha helt andra värderingar kring begreppet Sooooovmoooorgon...Visst låter det underbart?? Sooooovmoooorgon...
Underbara sovmorgon, vad har du att bjuda på idag??
 
Dagens fråga blir...
Vem har tid att sova när man har sovmorgon??
Inte jag...
 
Ha en fin dag!!
 
Jess

Mina små favoriter...

publicerat i Allmänt;
En del av min fritid lägger jag på att sälja Mary Kays produkter och idag vill jag göra lite reklam för en av mina favoriter. Jag har många små finisar som jag helt enkelt inte kan leva utan och det här är två av dem. 
Det här lilla setet heter Satin Lips, fungerar som en läpp-peelingsbehandling som tar bort döda hudceller och nariga läppar i ett nafs, lägg till balsamet som är mjukgörande i upp till 6 timmar och du har ett par helt nya läppar. Jag lovar!!
Setet kostar 319:- och som alla Mary Kays produkter räcker det läääänge. Naturligtvis kan du köpa balsamet för sig sedan om du skulle behöva, eftersom peelingen helt säkert kommer att räcka mycket längre.
 
på www.marykay.se finns fler produkter och allt du behöver till din kroppsvård.
Hör av dig så hjälper jag dig gärna att hitta det som passar just dig.
 
Kram Jess
 

Allt på en gång...

publicerat i
En sån där galen vecka som man bara orkar med ibland...Börjat jobba 03:30 och slutat 17:15...iväg på kvällsaktiviteter varje kväll...lite för mycke för min smak, fast jag har valt det själv när jag tänker efter.
För det ingår ju saker i föräldrarollen...då menar jag inte bara den dagliga mammarollen, att finnas till om jag behövs, vara lyhörd och frågvis, uppmuntra till självständighet och delaktighet.
Föräldrarollen sträcker sig lite längre när man har idrottande barn, min roll som hockeymorsa är en del i föräldraskapet och i min roll som hockeymorsa är jag delaktig i föräldragruppen för U 15-16 laget och nu vankas det cup på hemmaplan så då är det lite som ska ordnas, tränarna har fullt upp med att just träna grabbarna på isen och föräldragruppen sköter därför det praktiska runt omkring...mycket praktiskt helt enkelt och väldigt roligt.
Det är märkligt ändå att det ska köra ihop sig, mycke jobb i kombination med allt annat...men det är lite så på hösten när allt startar upp, när man väl är inne i rutinerna så rullar det på av sig självt. Jag har inga småbarn längre heller så livet känns en aning lugnare, alla har sitt och alla vet vart man har varann när man blir sällskapssjuk...då går man till ishallen ;)
Jag brukar ta en dag i taget och göra det bästa av den just idag...men nu kan jag inte låta bli att längta lite efter heeeelg.
I morgon får jag sovmorgon ända till klockan 05:30...Skönt!!
 
Jess
 

Vart är kameran??

publicerat i Allmänt;
Såg en grym soluppgång i morse, hela himlen skiftade i tusen olika nyanser av rosa, så där overkligt vackert...en sån gång när man naturligtvis inte har kameran med. Det finns några saker som jag faktiskt behöver bli bättre på...där ingår just "kameramedtagning". Förresten ska jag skaffa mig en riktig kamera som jag kan föreviga värdefulla händelser med...livets omgivningar i stort och smått.

Gå ut och fånga dagen, den är din!!

Jess

Ökad styrka och minskad vikt

publicerat i Allmänt;
Tredje veckan i utmaningen och äntligen har jag vänt trenden. I morse visade vågen 70,8...jag har alltså gått ner 0,8 kg sedan starten, det gäller att ha tålamod i det här och inte tappa modet, det gäller även att hitta rätt, det som passar för just mig. Det går inte att lyssna sig till hur just min kropp är...det måste jag känna själv, det som funkar hur bra som helst för någon annan, kanske inte alls funkar för mig. Så det handlar om att lära känna hela tiden och testa...funkar, funkar inte, funkar, funkar inte...till slut börjar man se små resultat och då blir man så glad så glad. Även styrkan och konditionen har börjat visa framsteg, helt grym känsla när man känner att kroppen liksom svarar och vill mer. Jag är beredd att ta mig an en ny vecka med nya utmaningar och nya kännedomar. Det här är en spännande resa!!

Jess

Kosten kan vara boven till mycket...

publicerat i
Sedan jag började med lchf första gången för snart 4 år sedan har jag inte bara tappat 10 kg i vikt, jag har även blivit en friskare och piggare människa. Jag har lärt känna min kropp på ett sätt som jag inte trodde var möjligt. Tänk att det skulle ta så många år att förstå att jag inte bara är extremt kolhydratkänslig, jag har även förstått att gluten, det är ingenting för mig. Jag har aldrig gjort någon allergitest på det, jag vet ändå. I alla år har jag gått omkring och haft ont i magen och varit uppblåst som en ballong och det helt sjuka är att jag liksom lärde mig att leva med det, trodde att så här ska det vara. Hur sjukt som helst.
Jag har blivit mer och mer intresserad av den kost jag stoppar i mig och mina barn...övertygelsen blir mer och mer klar, alla ska inte äta samma mat...Punkt!!
Kosten är heller ingenting att leka med, är man känslig för gluten t.ex. kan det leda till allvarliga sjukdomar, tänk på det nästa gång du får ont i magen av din tunnbrödmacka som du inte kan leva utan...eller vad det nu är.
Kosten har blivit så intressant för mig att jag åker till Playitas på Fuerteventura i januari och utbildar mig till kostrådgivare, dels för egen vinning men också för att hjälpa mina medmänniskor i ett eller annat forum.
Senast i morse läste jag en artikel om att gluten kan vara boven till sjukdomen fibromyalgi, intressant läsning om detta finns på www.kostradgivarna.se Birgittas resa med fibromyalgi.
 
Så tänk lite extra på vad du stoppar i dig och lyssna på kroppen.
 
Kram Jess
 
 

Premiäääär!!!

publicerat i
I de flesta hem är det kräftpremiär och surströmmingspremiär som är en av de stora händelserna fram på hösten, i många hem räknas året in i kategorin före och efter älgjakten. I vårat hem räknas året in i före och efter hockeysäsongen och när dagen kommer för ispremiär i ishallen, då är lyckan fullkomlig.
Då har skridskorna stått färdigslipade i över en månad och klubban har hunnit bli tejpad både en och två gånger, backen är packad och tejpförrådet är påfyllt.
Man behöver rusta sig, för när isen är lagd då är det fullt ös sen, ända tills den tas bort i mitten av mars. När isen är lagd, då vet man att det är dags att damma av hockeymorsan och finnas tillhands och när isen är lagd, då vet man framför allt vart man har sina barn. Det är även den här tiden på året det dags att fylla frysen med middagar, för det kommer att finnas dagar när vi inte hinner laga mat och då är det guld värt att bara langa fram en varsin portion ur frysen. Så är livet i en familj där hockey är mer värt än allt smör i Småland.
Vi börjar få rutin på det här nu så det brukar ordna sig med skridskorna bara isen har lagt sig.
 
 
De blev ett 5 timmarspass denna första dag på säsongen.
I morgon tar vi nya tag!!
Jess