Den där dubbelmoralen...kommer den också från aporna??

publicerat i Allmänt;

Igår på skrivarkursen blev det tal om apor, att de är grymma och själviska, vi människor är inte långt efter skulle jag vilja påstå, vissa av oss verkar ha fått fler apgener än vad som är hälsosamt, åtminstone för omgivningen...
En av min sons klasskamrater blev påkörd när han kom åkandes på sin cykel...föraren ställer en snabb fråga om det är okej och åker sedan sin väg...Hur fungerar det i huvudet på en sån människa kan jag inte låta bli att undra...Skulle den vilja bli lämnad med en helt trasig cykel bara så där...Det är tamejfan inte klokt!!
Sen har vi den här dubbelmoralen och kappvändningen och respektlösheten som gör sig påmind när man minst anar, kommer den också från aporna?? Ibland skulle man vilja lägga av ett apvrål, för att få till nåt slags uppvaknande...Men det går inte, man får inte stöta sig, det blir så obehaglig stämning i det trygga led vi lärt oss att stå i med eller utan dubbelmoral, lånar varandras kappor och vänder ut och in på dem, bytlånas igen och vänder tillbaka beroende på vart vinden blåser och så här håller vi på...Hör redan tystnaden som skulle uppstå vid ett eventuellt skrik.

Tack för att jag fick skriva av mig lite, nu struntar jag i det där för nu och fyller i min träningsdagbok istället, ärligare än så blir det inte...Fokus är ledordet just nu och så är det!!


Kram #J



I ljust och tacksamt minne bevarad..

publicerat i Allmänt;
Helgen som snart ligger bakom oss är en av de starkaste på hela året i min värld. Det känns så skönt att i lugn och ro kunna tänka på alla dem som inte finns hos oss på jorden längre, att få tillåtelse att sörja en stund i stillhet i min egen lilla vrå och gå till kyrkogården utan att bli ifrågasatt. Tända ett ljus för alla enastående själar som lämnat mig, stå i minneslunden som är så fantastiskt vacker i sin ljusprakt, stå där en bra stund och bara minnas, låta tårarna rinna hur de vill, låta känslorna liksom hålla mig i sitt grepp någon minut. Den stunden är vi värda, mina änglar och jag. Visst kan jag ha den stunden vart som helst och när helst jag vill, men det är något speciellt med atmosfären bland alla själar i skenet från ljusen i nattsvarta mörkret.


Ängeln i rummet, det är henne du ser...



# J

Bjud in dig själv..

publicerat i Allmänt;


Ibland kan det kännas som att andra liksom äger ens liv och det kan vara svårt att komma ihåg vad man egentligen hade tänkt att man hade tänkt. Man tappar bort sig själv, glömmer vilka behov som finns och känner i varje molekyl att något måste till för att man ska orka.
Alla männsikor är värda en stund av egen tid, varje dag, varje vecka, varje månad, varje år...där var och en bestämmer vad som känns bäst just då, bäst för att fylla på den energi som ska göra att man orkar med, som gör att alla måsten i livet framstår som en "promenad i parken".
Så ta och bjud in dig själv till dagens middag också och hör efter vad du kan tänkas ha för önskemål.

Ta hand om er!!

# J