Dass Dasspapper...

publicerat i Allmänt;
Olikheterna kan lätt bli väldigt påtagliga när man byter från ett dasspappermärke till ett annat.
En del rullar är näst intill omöjliga att flirta till sig en bit av, medan andra liksom släpper alla hämningar och rullar upp sig som en hel vimpel i full fart, man får verkligen koncentrera sig för att inte tappa fästet i stolen när det far fram över det lilla rummet. På ett sätt gör det inte så mycket, man sitter ju där man sitter, så då kan man ju lika gärna sitta där och försöka rulla upp det ivägflugna papperet så rakt som möjligt på rullen, då gör man i alla fall nån nytta också....för...Jag kan inte låta bli att undra varför många liksom sitter av långa stunder på dass, hur orkar man sitta där och sitta, finns det inte trevligare ställen att sitta på om man nu vill slå ner sin lilla bak?? Fast det är klart, smaken är ju som baken, så man sitter ju så klart vart man vill.
Jag väljer i alla fall ett trevligare ställe till min bak...till exempel i solen, på en filt, i gräset med en god bok och en stor kopp kaffe med vispad grädde på toppen. 
 
Välj med omsorg...livet är fan för kort för att sitta på dass ;)
 
Jess

Traderaträsket...

publicerat i Allmänt;
Man har ju hört talas om det länge och säkerligen delat ut hundratals "traderapaket" ja, jag jobbar ju som brevbärare till vardags. Lika ofta som jag delat ut dem så har jag tänkt...Häla med (läs ORKA!! Häla med betyder typ ORKA, på Härjedalska)
Hur orkar man först lista ut vad man ska sälja, för att sedan fotografera, lägga in bilderna i datorn och till sist göra iordning en annons på Tradera med allt vad det innebär?? Ja, till sist var väl att ta i...Sedan ska det hela bevakas och kontrolleras vem som vann och sedan kommer vi till själva eländet...Det går liksom bra att sitta och buda på en massa auktioner, men sedan när det kommer till att betala skiten, då vet man inte ens hur man svarar på ett enkelt mail, man verkar inte ens veta hur man loggar in på sin egen bank, frågan är om man ens vet att man har lagt ett bud...
Varför jag vet det?? För att jag har fastnat i Traderaträsket förstås...i min vilja att bli av med en massa saker som stjäl min energi. Just det ja, bli av med en massa, hörde ni det era såskoppar. Jag lägger naturligtvis upp auktioner för att bli av med mina saker, inte för att packa ner dem, väga dem och sedan lägga de på hög i väntan på att pengarna ska trilla in på kontot...
Hela tiden återkommer den, respektlösheten till andra människor och jag fattar inte vad som är så svårt??
Hädanefter blir det inga "Med vänliga hälsningar mail" till de som inte betalar i tid, hädanefter blir det "Ord och inga visor mail".

Ledsen att det blev så här, men jag var tvungen..."Nähä, ville du inte ha någon negativ kommentar på din Traderasida, nänä, men betala nästa gång då, eller hör av dig åtminstone...Pucko!!"

Tack för att jag fick skriva av mig...Nu känns det genast bättre ;)

Kram Jess

Genvägar är oftast senvägar...

publicerat i Allmänt;
Det hänger i luften nu...det har gjort det ett tag, hängt där bara, darrat lite när man försökt hålla emot, men nu är det storhäng av flera anledningar, säkert fler än jag själv kan ana, säkert fler än jag själv hade kunnat drömma om.

Så, om jag tar 5 kliv ut ur vardagsekorrhjulet som jag fastnat i, så ska vi se...om jag använder nedanstående 5 punkter som ett mantra de närmaste 5 veckorna, om jag börjar med att andas 5 djupa andetag varje morgon innan jag överhuvudtaget gör nånting annat, om jag funderar i 5 minuter på hur jag vill att dagen ska bli, om jag tänker 5 tankar som ger positiv energi och om jag tackar för 5 saker som jag verkligen är tacksam för i mitt liv och som bildar minst 5 ringar på vattnet...Då sköter resten sig självt och jag kan ägna resten av dagen till att vara just tacksam. Jag vet ju hur man ska göra...

Så, låtom oss räkna till 5 och starta

1. Det går inte att ta några genvägar till en stark och välmående kropp...för
2. Man får ont i hela kroppen om man genar...fast
3. Jag har egentligen inte genat...jag har helt enkelt fuskat...eller
4. Jag har inte prioriterat mina egna behov...så
5. Nu räcker det, jag trivs inte i ett ekorrhjul där man springer och springer utan att tänka, det tar liksom inget...mer än energi, eller tar och tar...det suger, eller ja suger och suger...det formligen äter upp en till slut, sakta OCH säkert.

Så, nu är det färdigfunderat, jag byter gym helt enkelt, för på mitt gamla gym fanns nämligen inga tjejer, ja förutom jag då. 
Under mina 8 månader där har jag inte sett röken av dem, jag vet inte vilken tid på dygnet de tränar egentligen, för tränar gör de väl...eller??
Och, jag trivs ju ungefär lika bra helt ensam på ett gym som är fullt med karlar i olika åldrar som jag trivs i vardagsekorrhjulet, eller det kanske hellre ska heta ekorrvardagshjulet...Eller skit samma, ni fattar va??
Så, nu har jag investerat i så väl ny baddräkt som nya träningskläder och i morgon ska jag köpa mig ett årskort för både bad & gym...bara för att jag kan och bara för att jag måste.
Det är ett sätt att överleva och det är jag värd!!

Ta hand om er!!

Jess <3

Det där med att cykla...

publicerat i Allmänt;
Det kan vara så att jag är helt ute och cyklar, ja det brukar jag ju i och för sig vara, men man kan faktiskt cykla på olika sätt. Man kan cykla med hjälp av en cykel eller också kan man cykla helt utan hjälpmedel. Då cyklar man liksom omkring i det fria, i fantasin, eller rättare sagt...Man har helt enkelt fått nånting om bakfoten.
Den där foten brukar dessutom kunna visa sig i olika skepnader och många förstår inte heller att de faktiskt står bättre på båda fötterna än bara på bakfoten, det kan lätt tippa över liksom.
Det må ju vara hänt kanske, vad spelar det för roll om någon har fastnat med bakfoten i sin egen dumhet, när jag vet att jag har rätt. Jag brukar bara låtsas som att det regnar (senaste tiden har man ju inte behövt låtsas så mycket att det regnar, det är stabilt det där regnandet, på riktigt) det blir lugnast så, fast egentligen skulle man ju vilja skrika...Men för h....te människa, är du helt skruvad, på riktigt?? Men, jag tänker att...Okej, alla har inte förmågan helt enkelt att faktiskt resignera, att erkänna ett endaste litet erkännande...Okej, du har rätt, man cyklar faktiskt bäst på en cykel!!

Cyklar bäst som cyklar sist...Eller nåt ;)

#J

Håller sommaren på att krympa??

publicerat i Allmänt;
Jag har inte tänkt så mycket på det innan, inte förrän nu, inte förrän det snöar och blåser småspik den 3 juni.
Det kan hända att det har blåst omkring större saker än småspik tidigare år ungefär samma tid, utan att jag har sett det...Jag kanske hade annat för mig eller blundade helt enkelt, jag kanske hade förbundna ögon till och med av olika anledningar. Jag kanske inte ens visste vart jag själv var och då är det bannemig inte lätt att hålla rätt på allt som flyger omkring i luften heller...
Men här sitter jag nu i alla fall, bloggandes på den nu mera ej bortglömda bloggen, dricker the i godan ro, lyssnar på musik som jag själv har valt att lyssna på och funderar...
Håller sommaren på att krympa eller är det jag som har varit för upptagen med annat att jag inte har märkt att månaden juni inte är någon sommarmånad när man bor i Härjedalen.
Har ganska starka minnen från simskoletiden, har för mig att läpparna var mörkblåa och nästan sönderhackade, har för mig att det bara var jag och lillasyster där många gånger, p.g.a att vädret inte höll måttet.
Men det gjorde jag och söstra mi...vi höll måttet så till den milda grad att man fick dra upp oss ur bassängen oavsett väder. Det kanske är därför jag inte reflekterat tidigare, man kanske blev så väderbiten att man sedan inte märkt av hur kallt det faktiskt är den här årstiden, inte förrän nu...
Minns skolavslutningarna också, man planerade att ha klänning eller kjol...men lyssnade på mamma som tyckte att det nog blev för kallt, så ofta blev det examensbyxor i stället för klänning.
Den blomstertid nu kommer sjunger vi ju...den är alltså inte här riktigt än, men den kommer...snart.
Så, bor man i Härliga Härjedalen har man sommar ungefär 2 månader per år...i runda slängar och med reservation för eventuella ändringar.

Hav tålamod

#J