Som att hitta styrkan liksom...

publicerat i Allmänt;
Jag har tänkt på det länge, men aldrig vetat riktigt hur jag ska gå till väga.
För så mycke hade jag ju förstått, att man kan inte bara lyfta huller om buller.
Men då har jag ju trott att man måste "lyfta" rätt för att inte göra illa sig.
Nu vet jag att man måste lyfta rätt för att få kontakt...med rätt muskel,
för nu har jag fått tre introduktionspass på gymmet och det känns så himla bra.
Att få kräma ur en muskel till max, hitta styrkan och se hur mycke man klarar och den där känslan efteråt.
Just nu är jag lite smått irriterad på mig själv, att det skulle ta typ 40 år att ta sig till gymmet...tur ändå att det aldrig är för sent ;)

Starka kramar

# J

Några rader...

publicerat i Allmänt;
Har börjat skriva på min bok idag...dessa rader kanske inte ens kommer med, de kanske inte ens passar in, det är mina tankar som plötsligt blev ord...jag tycker de är lite tänkvärda, så jag delar med mig.

"Efterhand hittade hon sin egen föräldraroll, det är ju inget man föds med direkt, den rollen måste få växa fram och mogna. Alla som tror att de är världens bästa förälder direkt från början, de ljuger, de ljuger för sig själv och de ljuger för hela universum och framförallt ljuger de för sitt barn. Hur skulle det ha gått till, inte är det medfött i alla fall. Men vi fick dock något efter vägen, så kallade värderingar, som vi sedan skulle kunna bygga vårat eget föräldraskap på. Vissa anammade det medan andra inte förstod själva vinken. Hon hade en orubblig bestämdhet när det gällde sin roll som förälder och rättvisan mot sina barn”Curling utanför isen är strängt förbjudet!!” Den regeln överskrids dessvärre gång på gång, alltför ofta, överallt överskrid den, varje dag kunde hon se en curlingmorsa eller en lika dan farsa, med sopen i högsta hugg…Curla!! Curla!! Curla!! Hon mådde dåligt av det, hon blev upprörd över att en människa som tagit sig rollen som förälder till sitt eget barn, inte ville sitt barn mer väl än så"

Själv trivs jag bra med mitt liv som hockeymorsa så något byte av sport är inte aktuellt.

 

PS: Curling är säkert stenkul om den utövas på rätt sätt ;)

 

# J

En tillbakablick..

publicerat i Allmänt;

Tiden går fort när man har roligt...vi är redan i mitten av oktober och jag sätter mig för att blicka tillbaka lite på året som faktiskt snart är slut. Alla möten med nya fantastiska människor som korsat min väg, alla erfarenheter jag berikats med och allt jag lärt mig, alla glädjestunder som givits mig och all den kärlek som finns i min närhet...allt detta gör de mörkare stunderna som också varit en del av året liksom suddas ut. Känslan av den tacksamhet jag har i mitt liv börjar jag varje dag med och den bildar ringar på vattnet.

Nu ska jag kolla efter en ny bra almanacka, för den gamla håller på att ta slut.

Kram på er!!

# J

Lite som en berg o dalbana

publicerat i Allmänt;
Jag verkligen gillar ju att åka berg o dalbana, eller rättare sagt...JAG ÄLSKAR DET!!
Men, då vill jag köpa en biljett och ställa mig i kön, de hör liksom till...att stå där i en timmes kö och känna hur pirret i magen bara växer inför själva "uppgiften"...att ta sig levande igenom attraktionen.
Självaste livet är en lite mer komplicerad attraktion...här ställer man sig också i kö på ett sätt, i väntan på att nån ska ha tid med en eller i väntan på att få en inbjudan eller iväntan på något alldeles speciellt...eller inte.
Kraven behöver inte vara stora, inte från min sida i alla fall...Men man förväntar sig liksom att bli behandlad med ödmjukhet, kärlek, rättvisa och respekt, man är ju van det eftersom man växte upp på de grundstenarna. När jag fyllde trettio började jag lära känna mig själv mer och mer, innan dess trodde man i sin blåögdhet att man visste vad som va bäst...Nu har jag fyllt fyrtio och har börjat förstå mer och mer att alla inte har fått med sig samma gåva som jag fick. Att man behandlar sina medmänniskor med just det jag nämde nyss...jag har också lärt mig att jag inte behöver älska alla lika mycket som jag älskar att åka berg o dalbana...och livets attraktion ska jag ta mig levande igenom och jag tänker inte stå i nån kö.
Med kärlek och respekt
# J